Ademwerk 2019-11-15T13:18:18+00:00

over ademwerk

Over ademwerk

Hoe blijf je bij jezelf in een tijd waar alles zich steeds sneller ontwikkelt, er steeds meer kanalen zijn om te communiceren en deel te nemen aan het leven? Hoe blijf je bij de ervaring van het huidige moment? Ademhalen kun je niet in het verleden of in de toekomst doen, alleen maar hier en nu. Onze ademhaling is het enige systeem in ons lichaam dat zowel automatisch als bewust beïnvloedbaar is. Het geeft je een uitnodiging om bewust deel te nemen aan je eigen natuur, je zelfhelende vermogen aan te spreken en het te gebruiken als instrument van groei en transformatie. Je adem is er altijd en je kunt bewust ademen heel makkelijk integreren in je dagelijks leven. Ademwerk is de laatste jaren ongekend populair. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van bewust ademhalen.

Ademen
is letterlijk leven,
zo simpel is dat
     Individuele sessie
     Ademavond
     Ademreeks
Boeddhisten, zenmeesters en yogi’s beoefenen al jaren eeuwenoude ademtechnieken. Zij weten al lang dat Prana levensenergie is.

Adembewustzijn en Transformational Breath®

Voor mij zijn er twee vormen van bewust ademhalen belangrijk. De eerste vorm is op elk moment toepasbaar en gaat over het gewaar zijn van je eigen ademhaling. Dit betekent dat je je aandacht naar binnen richt en je ademhaling, zoals deze op dat moment beweegt, volgt. Zonder dat je er iets aan verandert. Zo kun je in stilte landen in jezelf. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je de adem als focuspunt neemt binnen meditatie, maar ook wanneer je in je dagelijks leven spanning ervaart. Door dan met je aandacht simpelweg naar de ademhaling te gaan, hou je verbinding met jezelf en is het makkelijker om ook in een spannende situatie aanwezig te blijven.

De andere vorm van bewust ademhalen, is het bewust beoefenen van ademhalingstechnieken. Ik ben zelf opgeleid als ademcoach vanuit Transformational Breath®. Dit is een krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademtechniek waarbij je leert je volledige ademsysteem weer te openen. Alles wat we meemaken en niet volledig verwerken is terug te vinden in ons lichaam en daarmee in onze adem. Door de adem hebben we de mogelijkheid heftige emoties of trauma’s te controleren. Door deze te beperken of zelfs te stoppen hoef je even niet te voelen, maar daarmee zet je het vast in je lichaam. Met bewust verbonden ademen kun je stress, spanning, onverwerkte emoties, negatieve gedachten, oude patronen en overtuigingen die opgeslagen zijn in je lichaam weer integreren, accepteren en transformeren. Hierdoor ontstaat er ruimte en kun je weer antwoorden in plaats van reageren vanuit oude pijn. Je komt meer in contact met je ware natuur en kan daardoor in liefdevolle verbinding leven. In het hier en nu. Daarnaast ervaren veel mensen met regelmatig bewust verbonden ademen meer energie, ontspanning en vitaliteit.

Ik adem in en kom tot rust, ik adem uit en glimlach. Thuisgekomen in het NU, wordt dit moment een wonder.

Thich Nhat Hanh