over mij

Ragen Wesselius

Sinds ik in 2008 in aanraking ben gekomen met ademwerk heeft het me niet meer losgelaten. Het bewust verbonden ademen heeft me ondersteund bij het steeds vrijer in het leven staan en brengt me thuis bij mijzelf. Door aanwezig te kunnen zijn bij wat zich aandient met mijn ademhaling reageer ik minder reactief en ervaar ik meer speelruimte in het dagelijks leven. Het bewust zijn van mijn ademhaling is mijn anker geworden en heeft mij meerdere malen richting gegeven in belangrijke fases in mijn leven. Het geeft mij inzicht in mijn eigen voorkeuren, waardoor ik steeds meer keuzes ben gaan maken die in lijn zijn met wie ik werkelijk ben.

Ik wil wakker door het leven gaan. Genieten van de gewone dingen die zo vanzelfsprekend zijn. De natuur, mijn gezin, familie en vrienden.

Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik een aantal jaren als toezichthouder bij de reclassering gewerkt. Na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik bewust gekozen te stoppen met werken. Ik heb de tijd genomen om bij mijn kinderen te zijn tijdens hun jongste levensjaren. Ik ben ondertussen een opleiding gaan volgen tot ademcoach en ben inmiddels trainer bij de opleiding tot Bewust Verbonden ademcoach en yogadocent. Ik heb nu al een aantal jaren mijn eigen adem praktijk en yoga studio. Dit in een prachtige ruimte, omgeven door groen in Werkhoven.

Plezier maken en spelen, verbinden en delen.
Bewust ademen heeft direct effect op de keuzes die je in je dagelijkse leven maakt en hoe je het leven ervaart.

Werken met de adem

Ik werk vanuit een mensbeeld waarbij ik er vanuit ga dat de mens al helemaal compleet is en dat alles wat hij/zij nodig heeft in essentie aanwezig is. Net als in de natuur. Een zaadje ontkiemt, groeit en komt tot bloei.

Ik ben er van overtuigd dat bewust ademen een sleutel is of een brug kan slaan naar alle potentie die van nature in je aanwezig is. Iedere volledige bewuste ademteug brengt je naar het hier en het nu.

Je kan alles wat je nodig hebt inademen door er je intentie bij te brengen. Denk aan liefde, verbinding, harmonie, tevreden zijn, stilte in je hoofd. Alles kan. Stel je dat eens voor! Je hoeft alleen maar te blijven ademen. Zo nodig je ruimte uit voor jouw natuurlijke flow en wordt het steeds makkelijker om vanuit deze flow te kiezen in jouw dagelijkse leven. Ook ondersteunt het bewust ademhalen bij het laten gaan van wat je niet meer nodig hebt, wat niet meer dienend is voor jou. Zoals oude patronen, overtuigingen, opgeslagen emoties en herinneringen. Dan ontstaat er ruimte voor iets anders. Ruimte voor wie je werkelijk bent.

Wat zeggen anderen over Ragen?

“Ragen heeft me van binnenkomst tot naar buiten gaan volledige aandacht gegeven en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik mocht er zijn, met alles erop en eraan.”

deelnemer

“Ragen straalt rust uit. Ik voelde mij erg gehoord en ook laat zij het proces heel fijn bij mij. Ik heb het echt als heeeeel erg fijn ervaren. Precies wat ik op dit moment nodig heb.”

deelnemer

“Ragen heeft me alle ruimte gegeven en name me met haar mooie woorden en fysieke handelingen mee in de wereld van overgave. De muziek was erg gepast en ik voelde me er extra door ondersteund.”

deelnemer

“Heel fijn en bijzonder om, in een veilige en liefdevolle omgeving, door “alleen maar” te ademen, zoveel inzichten te vergaren. Erna voelt het alsof al je zintuigen meer open staan, waardoor de wereld letterlijk een stukje mooier wordt.”

deelnemer

“Ragen doet haar werk fantastisch, oprecht, van nature en professioneel. Ademen, leven, zo natuurlijk en logisch.”

deelnemer

“De prachtige praktijk met mooie natuurlijke materialen en uitzicht op mooie velden brengt je met een goed luisterend oor en volledige aandacht van Ragen in een mooie sfeer. Hierdoor kon ik me bij haar volledig kwetsbaar opstellen.”

deelnemer