Yoga 2023-03-14T11:49:40+00:00

 yoga

Yoga

Yoga is naast een hele fijne manier om je lichaam soepel en sterk te maken ook een methode om te ontspannen en meer in balans te komen. Door het beoefenen van de houdingen (Asana), ademoefeningen (Pranayama) en meditatie vergroot je het bewustzijn. Bijvoorbeeld van oude patronen of gewoontes die je ontwikkeling in de weg kunnen staan. Het samenbrengen van adem en beweging en het goed uitlijnen binnen de houdingen maakt dat je energie weer optimaal kan stromen. Hierdoor ervaar je meer vitaliteit in je dagelijks leven.

Yoga gaat over het in balans of harmonie brengen van lichaam, geest en gevoelens. Het bundelen van je krachten als methode om eenheid te creëren, in jezelf en je omgeving. Yoga is een eeuwenoude methode uit India die van leraar op leerling wordt overgeleverd. Het woord Yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden, verenigen, samenvoegen.

Anusara

Anusara is een moderne vorm van Hatha yoga die is ontwikkeld door John Friend in 1997. Deze vorm van yoga is gebaseerd op de non-dualistische tantra filosofie. Een stroming die uitgaat van het zien van het goede in jezelf en je omgeving. Anusara betekent “flowing with grace”, vrij vertaald: meebewegen met de natuurlijke stroom van het hart.

Bij de lessen wordt uitgegaan van vijf universele basisprincipes van uitlijnen (Alignment). Door op de juist manier uit te lijnen kan levensenergie optimaal door het lichaam stromen, waardoor je een gevoel van eenheid en vrijheid ervaart. Daarnaast maakt het je lichaam soepel en sterk.

Yoga is a healing system of theory and practice. The purpose of yoga is to create strength, awareness and harmony in both the mind and body.

Natalie Nevins

Praktische informatie

  • Maandagavond van 19:45 tot 21:00 uur, vrijdagochtend van 9:00 tot 10:15 uur

  • De lessen zijn iedere week, behalve in de schoolvakanties

  • Losse les €14,- of 10 lessen voor €120,-

  • Neem contact op voor een gratis proefles

  • Gratis parkeren op eigen terrein

De les is een fijne mix tussen
inspanning en ontspanning. In de les kom je even helemaal tot jezelf terwijl je ook aan je houding werkt. Ik kijk na de les alweer uit naar de volgende!

Sanne

Over mij

Anusara yoga betekent voor mij in flow zijn met je omgeving en je eigen natuur, leven vanuit je hart en zijn met wat er zich in het moment aandient.

Het beoefenen van yoga maakt dat ik meer vanuit mijn hart dan vanuit mijn hoofd ben gaan leven. Ik haal veel plezier uit het beoefenen van de Asanas en wil dit graag delen door les te geven. Ik heb de 200-hour Teacher Training gevolgd en ben geregistreerd Anusara Elements Teacher.

Meld je hier aan
The end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time

T.S. Eliot